Το πρώτο ηλιακό αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Sydney

Μέχρι τον Ιούλιο θα κυκλοφορεί στους δρόμους του Sydney το πρώτο ηλιακό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Μια ομάδα από φοιτητές στην Αυστραλία εργάζεται σκληρά ώστε μέχρι τον Ιούνιο να κυκλοφορεί στους δρόμους του Sydney το πρώτο ηλιακό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Προκειμένου να γίνει το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο που θα κινείται νόμιμα στους δρόμους του νότιου ημισφαιρίου, η ομάδα από τους εθελοντές ρίχνουν μια δεύτερη ματιά σε όλες τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα.

Το συγκεκριμένο ηλιακό αυτοκίνητο έχει καταρρίψει το ρεκόρ της ταχύτητας αλλά η πραγματική πρόκληση είναι αν θα μπορέσει να χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους προκειμένου να μεταβούν στον προορισμό τους.

Το κόστος είναι μια από τις βασικές προκλήσεις που θα πρέπει να ξεπεραστεί. Το πρότυπο όχημα έχει αρκετά υψηλό κόστος, περίπου 500 χιλιάδες δολάρια, αλλά οι εκτιμήσεις λένε ότι το κόστος θα πέσει όταν το αυτοκίνητο βγει στην αγορά.

Για την ώρα οι αυτοκινητιστικές βιομηχανίες δεν έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά ίσως να φταίει το γεγονός ότι στην Αυστραλία υπάρχουν πολλές τέτοιες επιχειρήσεις πλέον.