Η «Σιωπή» του Martin Scorsese

Το 2015 μας υποδέχεται με την ταινία του 73χρονου ιταλοαμερικανού, βραβευμένου με Όσκαρ, σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Μάρτιν Μαρκαντόνιο Λουτσιάνο Σκορσέζε, όπως είναι το πλήρες όνομά του.

 

 

Μετά την επιτυχία του »Λύκου της Wall Street» επιστρέφει και αναφερόμενος στην ταινία, τονίζει:
«Η θεματολογία είναι πολύ κοντά στην ιδιοσυγκρασία μου», έλεγε ο Σκορσέζε στις αρχές του 2014. «Με πηγαίνει πίσω στα χρόνια που μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη, στη ζωή σε μια περιοχή που ήταν σκληρή, και ταυτόχρονα στην εκκλησία. Μοιάζει με τους «Κακόφημους δρόμους», κατά κάποιον τρόπο. Καταπιάνεται με πνευματικά θέματα σε έναν συγκεκριμένο, υλικό κόσμο. Εναν κόσμο όπου κατά κανόνα αποκαλύπτεται η χειρότερη πλευρά της ανθρώπινης φύσης».
Η ιστορία τοποθετείται στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών. Ο πατέρας Ροντρίγκεζ, Πορτογάλος ιησουίτης, ταξιδεύει με έναν ακόμη ιερέα, για να διαπιστώσει αν όντως ο μέντοράς του έχει απαρνηθεί την πίστη του.
Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που το εν λόγω βιβλίο μεταφέρεται στο σινεμά, καθώς υπάρχει και η ιαπωνική ταινία του 1971 από τον Μασαχίρο Σινόντα την οποία περιέργως ο Σκορσέζε, πιστός… σινεφίλ ο ίδιος, δεν έχει δει.

Η ταινία αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες προς τα τέλη του 2015 και τα γυρίσματα έχουν γίνει στην Ταϊβάν.
Πρωταγωνιστούν οι Λίαμ Νίσον, Κεν Γουατανάμπε, Αντριου Γκάρφιλντ, Ανταμ Ντράιβερ και Ισέι Ογκάτα, ενώ μεγάλο μέρος του είναι στην ιαπωνική γλώσσα.